Лацио започна с успех новата кампания в Серия А. „Римските орли“ се наложиха над Венеция с 3:1, въпреки че рано рано бяха в ролята на изоставащи.

Това бе и успешен дебют за новия наставник на тима Марко Барони, като специалистът изрази задоволството си от първата победа за сезона и трите точки.

„Доволен съм, защото бе от съществено значение да спечелим пред нашите фенове и да доставим радост на хората. Въпреки ранния гол, който допуснахме, показахме чудесна реакция и съумяхме да обърнем ситуацията в наша полза. Благодарен съм и на тифозите, които създадоха една много добра атмосфера, а по този начин се играе далеч по-лесно. Напълно наясно съм с факта, че ще е нужно време за всичко и аз тепърва трябва да се доказвам пред феновете на Лацио, но стартът за нас е оптимистичен и това няма как да не ме радва.

Винаги е важно как започваш даден проект и се радвам, че видях моите футболисти готови да дадат всичко на терена. Смятам, че те се раздадоха максимално и оттук нататък продължаваме да работим и ще опитваме да показваме най-доброто във всеки мач“, коментира бившият треньор на Верона.