Голмайсторът на Лацио Чиро Имобиле ще отсъства 15/20 дни от терените. Това потвърдиха последните медицински изследвания, които бяха направени на футболиста. 

Лацио го закъса, сезонът свърши за головата му машина

Нападателят се контузи на мача с Торино и се наложи да напусне срещата в 14-ата минута. След това стана ясно, че е получил травма в бедрото. Първоначалните прогнози бяха, че Имобиле няма да може да запише и една минута с фланелката на "орлите" до края на сезона. 

От медицинския щаб на Лацио обаче са позитивно настроени и смятат, че футболистът би могъл да се завърне на терена в последния решаващ мач от кампанията срещу Интер. 

В момента борбата за място в Серия А, гарантиращо участие в Шампионската лига, е безмилостно жестока. Рома и Лацио заемат съответно 3-ата и 4-ата позиция в класирането, а Интер диша във врата и на двата тима с актив от 66 точки.

Освен всичко, Чиро Имобиле може да загуби и лидерската си позиция като топреализатор в италианското първенство. Той е с 29 попадения на сметката си, а с два зад него е Мауро Икарди. Пауло Дибала е малко по-назад с 21.