През 2014 година италианският Лацио подари на родния шампион Лудогорец небезизвестната вече орлица Фортуна. С този жест двата клуба, чийто прозвища са „орлите”, един вид се побратимиха. Както десетилетия наред символът на „бианкочелестите” прави обиколка на „Олимпико” преди всеки домакински мач, така и тук не минава двубой на Лудогорец в Разград, без Фортуна да размаха криле.

Но колко струва удоволствието да имаш орлица за талисман?

За разградчани не знаем, но Лацио плаща по 125 хиляди евро годишно за своето американско вдъхновение с името Олимпия. Клубът плаща 7500 евро за покупката на птицата през 2010-а, когато птицата е 5-годишна. Предвид факта, че средната възраст на орлите е около 80 години, Олимпия дълго време ще краси емблематичния стадион с присъствието си.

Фортуна

източник: Диема Спорт

Италианското издание „Ла Република” направи подробна разработка по случая, като показа колко специални грижи са нужни за дресираното животно. Всеки ден трима души се грижат за нуждите на Олимпия, като и тримата са испанци и са служители на компанията, продала орлицата.

Тъй като талисманът на Лацио обичал водата, те са подготвили няколко големи басейна, а в дъждовни дни Олимпия имала специална стая. Освен всичко друго частен ветеринарен лекар също е предвиден, като е в готовност да се отзове по всяко време на денонощието.

Орлицата от „Олимпико” е роднина на Виктория – талисмана на португалския Бенфика, а също така и на Фортуна.