Защитникът на Лацио Патрик настоява, че клубовете от Серия А и играчите "не биха приели" сезонът да бъде прекратен. Всички клубове имат право да тренират от тази седмица, макар и да поддържат социална дистанция, въпреки че правителството все още не е решило дали сезон 2019/2020 ще бъде доигран.

„Не се страхуваме и с правилните предпазни мерки трябва да се върнем на терена“, каза Патрик пред „El Chiringuito de Jugones“.

„Футболът не се различава от всеки друг бизнес, ние сме вкъщи вече два месеца и искаме да се върнем на работа. Ако всичко останало се връща към нормалността, защо ние не?“, заяви още бранителят.

Френската Лига 1 и нидерландсаката Ередивизи са единствените топ първенства, които официално бяха прекратени. На въпрос, ако италианското правителство се опита да направи същото, той отговори така:

„Не бихме го приели. Това е исторически момент за Лацио, имаме фантастичен сезон. Има 12 игри, които трябва да се изиграят“.

Лацио е втори във временното класиране, на само точка от лидера Ювентус. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.