Неделната програма на Серия А предлага някои наистина любопитни двубои с участието на вицешампиона Наполи, както и на винаги симпатичните Фиорентина и Лацио.

Лацио - Фрозиноне

„Римските орли“ от Лацио опитват да се върнат на победения път след три поредни загуби в Серия А (в т.ч. и поражението от Интер в края на миналия сезон). Момчетата на Симоне Индзаги допуснаха обрат срещу Наполи в първия кръг (1:2), а преди седмица отстъпиха на шампиона Ювентус (2:0) като гост. Сега Лацио приема новака Фрозиноне, който вече записа първа точка след завръщането си в елита – при хикса с Болоня (0:0) в предишния кръг.

Едва ли някои очаква Чиро Имобиле, Милинкович-Савич и компания да сгрешат срещу новака у дома, но все пак нито един сценарий не бива да бъде изключван категорично. Лацио сякаш не може да намери регулярния път към вратата на съперника и от това страда точковият актив.

Любопитно в сблъсъка ще е дали Чиро Имобиле ще успее да прескочи Мирослав Клозе по голове в историята на Лацио що се отнася до италианския елит. Клозе е с 54 попадения на седмото място във вечната ранглиста на „орлите“, докато Имобиле е с 52.

Джордан Лукаку е аут за Лацио поради травма, а Милан Бадел и Хоакин Кореа по-скоро ще останат от пейката. Патрик се очаква да бъде наличен, а възстановеният Адам Марушич ще започне от първата минута на десния фланг.

За Фрозиноне Джоел Кембъл е готов да започне за гостите, но последната дума ще има наставникът Морено Лонго. Очаква се треньорът да направи някои промени в своя състав, най-вече в защита.

В двата си мача досега на ниво Серия А Лацио и Фрозиноне веднъж са завършвали наравно – 0:0, и веднъж победители са излизали „лациалите” – 2:0.

Двубоят между Лацио и Фрозиноне е в неделя, 2 септември, от 21,30 часа, като него ще можете да гледате пряко по Max Sport 1.

Фиорентина - Удинезе

Марко Бенаси и Джовани Симеоне

източник: Gulliver/Getty Images

Фиорентина разби Киево в предния кръг, вкарвайки шест гола във вратата на „летящите магаренца“. Във втория си мач от новия шампионат „Ла Виола“ приема „зебрите“ от Удинезе.  Тимът от „Фриули“ вече записа първи пълен комплект от точки, надделявайки над Сампдория в предишния кръг (1:0).

Удинезе извади късмет през миналия сезон, след като загуби цели 22 пъти, но все пак оцеля. През този сезон „зебрите“ ще опитат да се задържат в „златната среда“ и да нямат главоболия с битка за оцеляване.

Проблемите за Фиорентина са свързани с отсъствието на Джордан Верету, който продължава да търпи наказанието си. Валентин Айсерик е фаворит да стартира в нападението на „виолетовите“ родом с Федерико Киеза и Джовани Симеоне.

Погледите отново ще бъдат насочени върху сина на Диего Симеоне, който взе участие в седем гола през последните си пет мача за тосканци – пет попадения и две асистенции.

Удинезе пък ще разчита на енергичния си опорен халф Секо Фофана, който прави много силни игри в последно време, вкарвайки два гола и правейки една асистенция в последните си четири срещи.

Роландо Мандрагора е наказан, а Антонин Барак е извън сметките поради травма за Удинезе. На мястото на Барак се очаква да играе Игнасио Пусето. 

Статистиката показва, че Фиорентина е непобеден в последните четири двубоя срещу този съперник, като в същи период записва три победи. Последният успех на Удинезе във Флоренция датира от ноември 2007 година. 

Двубоят между Фиорентина и Удинезе е в неделя, 2 септември, от 19:00 часа, като него ще можете да гледате пряко по Max Sport 2.

Сампдория - Наполи

Ерата на Карло Анчелоти в Наполи започна влудяващо. Вицешампионът направи два поредни обрата в откриващите 2 срещи – първо, срещу Лацио от 0:1 до 2:1 като гост, а след това и при наелектризиращата победа над Милан след обрат от 0:2 до 3:2 на „Сан Паоло“. Сега неаполитанци гостуват на „Луиджи Ферарис“ в опит да задържат 100-процентовия си актив.

Сампдория от своя страна още страда за загиналите на моста „Моранди“ преди почти месец, което предизвика смъртта на над 40 души. Първият мач на Самп – срещу Фиорентина, бе отменен, а сезонът за тях стартира със загуба от Удинезе (0:1).

За Наполи със сигурност предстои тежък сезон, след като тимът се падна в една група с ПСЖ, Ливърпул и Цървена звезда в Шампионската лига. Ще бъде сериозен тест за силите на неаполитанците паралелната битка на няколко фронта. Формата на тима през миналия сезон бе впечатляваща. Сега изглежда, че Инсиние, Кайехон и Мертенс продължават да вълнуват тифозите в Неапол с изявите си.

Лошата новина за Сампдория е, че отборът няма победа над Наполи от май 2010 година, като от онзи момент насетне генуезци са записали 3 равенства и цели 10 загуби.

Нападателят на домакините Фабио Куалярела е реализирал в четири от последните си шест двубоя срещу Наполи (четири гола). Четири от седемте гола на Марек Хамшик срещу Сампдория пък са паднали на „Ферарис“. Лоренцо Инсиние е вкарал цели пет попадения на Самп – това е втората най-любима жертва на нисичкия нападател след Милан, срещу който има шест гола.

Фаузи Гулам от Наполи е аут за срещата, а на вратата се очаква да бъде новопривлеченият страж Давид Оспина.

Албин Екдал би трябвало да започне като титуляр в полузащитата на Удинезе редом до Якуб Янкто, а Рикардо Сапонара е почти сигурен в ролята на „номер 10“, след като успя да спечели мястото си в състава за сметка на Гастон Рамирес.   

Двубоят между Сампдория и Наполи е в неделя, 2 септември, от 21:30 часа, като него ще можете да гледате пряко по Max Sport 2.

Сасуоло - Дженоа

Двубоят между Сасуоло и Дженоа е в неделя, 2 септември, като той ще бъде излъчен на запис от 23:45 часа по Max Sport 2.