Броудкастърът „Медияпро” планира да заведе съдебно дело срещу Серия А, след като всички 20 клуба от италианския елит гласуваха единодушно за прекратяването на договора с компанията.

По принцип контрактът бе за периода 2018-2021, т.е. от началото на следващата кампания. Според вестник „Ил Месаджеро” до гласуването на прекратяване се е стигнало, след като от „Медияпро” не са успели да дадат гаранции в подкрепа на офертата си от 1 милиард евро.

Изданието разкрива още, че испанската компания е опитала да спаси споразумението с предложение за депозит в размер на 186 милиона евро. То е било отхвърлено заради „рискованите маркетингови планове” калчото да се излъчва на нова платформа.

В резултат на всичко това изпълнителният директор Хауме Рурес вече е започнал да проучва възможностите за стартиране на съдебно дело. „Ил Месаджеро” смята, че основният смисъл зад подобен ход касае възвръщането на онези 64 милиона евро, които вече бяха преведени като депозит.

Колкото до новият притежател на правата за излъчване на Серия А, от калчото се надяват да се появи купувач с оферта, надхвърляща 900 милиона евро.