Съпругата на Франческо Тоти - известният модел Илари Блази, се опитва да убеди мъжа си да играе отново за националния отбор на Италия, от който се отказа след спечелената през 2006 година световна титла.

„Ако бях на негово място, бих се завърнала в националния. Вече говорих за това с него и му казах, че ако бях аз, бих се върнала”, заяви Илари в интервю пред списание „Chi”.

„Не следя футбола изкъсо, но италианският национален отбор ме очарова. Мисля, че за един футболист е същото. Световното първенство е в Южна Африка и аз бих искала да ида там и да го гледам, може би затова искам той да облече отново екипа на Адзурите”, каза още г-жа Тоти.

Илари Блази, която е доста популярна в Апенините още отпреди да се ожени за капитана на Рома през 2005 година, навлече доста неприятности на съпруга си преди време, тъй като си направи специална фотосесия с фланелка на големия съперник Лацио, а впоследствие пя химна на римските орлите при гостуването си в телевизионно шоу.

Дори и Тоти да не играе ма Мондиал 2010 и неговата половинка да не пътува в Южна Африка, феновете на футбола в България със сигурност не биха имали нищо против, ако Илари Блази реши да подкрепи на живо Франческо Тоти в двубоите срещу ЦСКА или пък любимия й Лацио срещу Левски.

Как съпругата на капитана на Рома пее химна на Лацио в ефир можете да видите тук.