Отборът на Лацио се наложи с 4:3 като гост на Специя в зрелищен мач от 35-ия кръг на италианската Серия А. С гол и асистенция за домакините се отчете родният национал Петко Христов, който стартира втора поредна среща като титуляр и завърши мача с най-висока оценка сред съотборниците си. 

Головата фиеста започна в деветата минута, когато Христов асистира на Аду, с чийто гол Специя излезе напред. След 33 минути игра Имобиле бе точен от дузпа и възстанови равенството. 

Две минути по-късно обаче Агудело върна аванса на своите, а в добавеното време на първата част бе отменен нов гол на Специя заради засада. 

Десетина минути след подновяването на играта Проведел имаше нещастието да си отбележи автогол и направи резултата 2:2. 

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Секунди по-късно обаче дойде моментът на българския национал, който засече центриране от пряк свободен удар и с прекрасен удар с глава отново изведе Специя напред, радвайки феновете по трибуните.

В 68-ата минута обаче Милинкович-Савич направи 3:3, а в последната минута от редовното време Ачерби донесе победата на "римските орли". 

Така Лацио се върна към победите и вече има 59 пункта на петата позиция, докато Специя нареди трета поредна загуба и остава с 33 точки на 16-ото място.