Отборът на Лацио показа характер и успя да отстрани тима на ФКСБ, известен преди няколко години като Стяуа Букурещ, от Лига Европа. В първия 1/16-финал в Румъния, „римските орли“ допуснаха изненадваща загуба с 0:1, но на реванша в Рим, тимът на Симеоне Индзаги срази противника си с 5:1 и съвсем заслужено се класира за следващата фаза на надпреварата.

Чиро Имобиле реализира хеттрик за домакините, а другите две попадения за Лацио бяха дело на Бастос и Фелипе Андерсон. За ФКСБ почетния гол реализира Харлем осем минути преди края.

Срещата на стадион „Олимпико“ започна по най-добрия начин за Лацио, чийто тим имаше нужда от само седем минути, за да открие и да изравни общия резултат от двата мача.

След атака отляво Лулич центрира прецизно в наказателното поле, където топката прехвърли отбраната на гостите, Имобиле овладя на гърди, а след това с мощен шут от близко разстояние прати топката под напречната греда.

След гола в началните минути, Лацио продължи да играе с още по-голямо настроение, а атаките към вратата на румънците започнаха да се редят една след друга. След изпълнение на корнер в 35-ата минута, отбраната на гостите отново допусна кошмарна грешка при подреждането си и позволи на анголеца Бастос да засече коженото кълбо от въздуха за 2:0.

Две минути преди почивката Лацио удари за трети път. След перфектна контраатака по лявото крило, Андерсон нахлу в наказателното поле и пусна пас по земя към Чиро Имобиле, който с лекота прати топката в мрежата за 3:0.

Втората част на двубоя продължи да се развива по подобие на първото полувреме. Домакините стартираха отлично, вкарвайки нов ранен гол. Този път гостите от Румъния издържаха само шест минути, преди да инкасират четвъртото си попадение в мача.

Този път Фелипе Андерсон изненада вратаря на ФКСБ в удар от границата на наказателното поле.

Чиро Имобиле оформи своя хеттрик в 71-ата минута, вкарвайки един от най-лесните голове в кариерата си. Фелипе Андерсон проби отлично по лявото крило и пусна пас към Имобиле, който финтира вратаря и бранител на румънците, за да бутне просто топката зад голлинията.

Осем минути преди последния съдийски сигнал гостите все пак намериха сили за почетно попадение. Харлем Гнохере бе изведен сам срещу вратаря и успя да го преодолее за крайното 1:5.

Жребият за четвъртфиналите на надпреварата е в петък в Нион от 14 часа българско време.