Отборът на Лацио се класира за 1/16-финалите на турнира Лига Европа след успех с 1:0 като домакин на Ница в двубой от 4-ия кръг на груповата фаза на турнира. Лацио записа девета поредна победа във всички турнири, а в група К на Лига Европа събра 12 точки на първото място.

Ница е на втора позиция с 6 точки, следван от Зулте-Варегем с 4 и Витес с 1 точка към момента.

Зулте-Варегем записа победа като гост с 2:0 над Витес в другата среща от групата.

Автогол на Максим Льо Маршан във втората минута на добавеното време донесе победа за италианския гранд в Рим.

Двубоят не блестеше особено с множество голови положения и вървеше към 0:0, когато гостите си отбелязаха автогол.

В хода на срещата Джордан Лукаку от Лацио опита да намери съотборник с обещаващо центриране, но защитник на Ница предотврати опасността в 30-ата минута. Две по-късно Адам Марушич овладя и стреля без замисляне, но отново бранител на гостите застана на пътя на топката.

Пак Марушич реагира добре и отправи удар в 52-ата минута, но не успя да се разпише. В 62-ата Уесли Снайдер пропусна на свой ред възможност за Ница, преди Льо Маршан да вкара във вратата на своя тим във втората минута на добавеното време на мача.

В другия мач от група К отборът на Зулте-Варегем победи като гост Витес с 2:0, като и двата тима завършиха с по 10 човека. Гостите от Зулте-Варегем поведоха рано с гол на Марвин Будри в 3-ата минута на мача. Будри надскочи защитата на домакините и с глава реализира за 1:0.

Онур Кая пък удари греда в 11-ата минута за Зулте-Варегем. Белгийците останаха с човек по-малко в 22-ата минута заради втория жълт и съответно червен картон на Кингли Маду.

След почивката, в 52-ата и домакините останаха с 10 човека, също заради втори жълт и съответно червен картон на Александър Бютнер.

Преди това до края на първите 45 минути и домакини удариха греда чрец Мейсън Моунт в 31-ата. Футболистите на Витес за втори път нямаха шанс в 43-ата минута, когато Милот Рашица също удари греда.

Холандският тим трябваше да се примири и с факта, че в 57-ата минута не успя да изравни заради засада. Гостите от Зулте-Варегем обаче не сгрешиха в 70-ата минута, когато Онур Кая се разписа за 2:0.

Само минута по-късно за втори път попадение на Витес не бе зачетено заради засада и в крайна сметка гостите победиха с 2:0.