Лацио и Ница на практика предрешиха развръзката в групата си в Лига Европа, след като взеха втори поредни победи в нея. Италианците надделяха с 2:0 над белгийския Зулте-Варегем като домакини, а французите разбиха с 3:0 над холандския Витес. 

Двубоят в Рим беше по-интересен, като той не беше решен толкова бързо. Домакините бяха по-активните и бързо поведоха в резултата чрез Фелипе Кайседо, който от близка дистанция прониза мрежата в 18-та минута, след като Адам Марусич му свали топката с глава. 

До почивката Алесандро Мурджа изпусна невероятен шанс за "орлите", докато Аарон Лея щеше да вкара страшен гол за белгийците в 42-та минута, но топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

След почивката отново Аарон Лея изпусна два шанса за Зулте-Варегем, а един пропиля и Питър Оляйника. Алесандро Мурджа и Фелипе Кайседо пропуснаха за Лацио. В крайна сметка интригата умря в последната минута когато дежурният реализатор Чиро Имобиле се разписа и сложи точка на спора. 

В другия мач Ница нямаше такива проблеми срещу Витес и рано си реши всичко. Алесан Плеа откри в 16-та минута, а точно преди почивката Алан Сен Максемен удвои. Това предреши спора, а в края Плеа оформи класиката. 

Така Ница и Лацио продължават с по 6 точки в актива и в следващите два сблъсъка, които ще бъдат помежду им, явно ще решат кой ще е лидерът. Витес и Зулте-Варегем продължават без точки.