Миналогодишният финалист в Лига Европа Олимпик Марсилия напусна безславно тазгодишната надпревара. Това стана след третото поражение от четири мача в груповата фаза за французите и те загубиха всякакви теоретични шансове да прескочат в елиминациите. 

Момчетата на Руди Гарсия загубиха и гостуването си на Лацио, този път с 1:2. Така на тях им предстоят два протоколни мача до края на групите, докато за римляните сега остава битката за първото място в класирането, което сега е окупирано от Айнтрахт. 

Марко Пароло и Хоакин Кореа се разписаха за успеха на "орлите", а интригата в мача върна Флориан Товен след час от началото на двубоя, но в заключителните му минути той и съотборниците му не направиха достатъчното да се докопат поне до точката. Но дори и да я бяха извоювали, пак щяха да се разделят с турнира. 

Изправени до стената и търсещи задължителен успех, гостите тръгнаха от началото да търсят гола. И бяха много близо до него още в 7-та минута, когато Хироки Сакай се озова на страхотна позиция, но ударът му беше спасен по невероятен начин от вратаря. 

Данило Каталди и Хоакин Кореа направиха големи пропуски за домакините впоследствие, а Флориан Товен пропиля два страхотни шанса за марсилци. И когато по всичко изглеждаше, че почивката ще дойде при нулево равенство, дойде и голът. 

В продължението на първата част Чиро Имобиле вдигна една балонна топка в наказателното поле, за която Марко Пароло буквално се пребори във въздуха и с помощта на гредата я прати в мрежата за 1:0. При този резултат дойде и почивката. 

Малко след нея изглеждаше, че сякаш всичко е свършило. В 55-та минута отново Чиро Имобиле се показа като страхотен подавач и с прекрасен пас изведе Хоакин Кореа сам срещу вратаря. Аржентинецът мушна топката точно покрай вратаря и направи 2:0. 

Но марсилци не се предадоха. В 60-та минута "орлите" подходиха лежерно при изнасянето на топката и сбъркаха, подарявайки я на Морган Сансон. Той с бърз пас изведе Флориан Товен сам срещу вратаря и той с удар в далечния му ъгъл намали на 1:2. 

До края на мача французите направиха всичко по силите си да стигнат до обрата, но те не им стигнаха за такъв. На свой ред римляните бяха много опасни при контрите си, но Сергей Милинкович-Савич и Адам Марушич не успяха да се разпишат за 3:1 и да сложат точка на спора. 

В последните секунди Олимпик Марсилия изпусна два чисти шанса и в крайна сметка трите точки останаха за Лацио. С тях "орлите" си подпечатаха визите за елиминациите с 9 точки и в последния кръг срещу Айнтрахт Франкфурт ще се реши кой ще завърши първи в групата. 

Германците надделяха с 3:2 като гости на Аполон Лимасол и също подпечатаха визите си за елиминациите, изхвърляйки и кипърския тим от надпреварата. Носителят на Купата на Германия е с пълен актив от 12 точки и продължава да измуява с изявите си в Европа.