Жребият за 1/4-финалите в Лига Европа размина големите фаворити за трофея. Събитието, което по традиция се проведе в централата на УЕФА в Нион, все пак произведе поне един доста равностоен сблъсък.

Това ще бъде дуелът между единственият германски тим в турнира РБ Лайпциг и Олимпик Марсилия, който самичък остана да брани честта на Франция. Първата среща ще се играе на "Ред Бул Арена", докато реваншът седмица по-късно ще се играе на "Стад Велодром". 

Английският Арсенал ще има нелеко препятствие в лицето на ЦСКА Москва и макар да изглежда като отявлен фаворит, реваншът в руската столица може да се окаже ключов. Московските "армейци" влязоха в елиминациите на ЛЕ в качеството си на отпаднал от групите на Шампионска лига, където бяха в една група с Манчестър Юнайтед. В предния кръг те отново бяха в ролята на аутсайдери, но успяха да отстранят Олимпик Лион след победа 3:2 във Франция.

Феновете на Атлетико Мадрид от своя страна определено могат да бъдат доволни, че няма да пътуват надалеч, за да подкрепят любимците си. Дюшекчиите, които са другият изявен претендент за трофея, ще премерят сили с португалския Спортинг Лисабон.

Карето сблъсъци се допълва от Лацио - Залцбург. Австрийците определено не са за подценяване, след като отстраниха Борусия Дортмунд в 1/8-финалите..

Всички четвъртфинали в ЛЕ:

РБ Лайпциг (Германия) - Олимпик Марсилия (Франция)

Арсенал (Англия) - ЦСКА Москва (Русия)

Атлетико Мадрид (Испания) - Спортинг Лисабон (Португалия)

Лацио (Италия) - Залцбург (Австрия)

Мачовете от четвъртфиналните битки ще се проведат на 5 и 12 април.