Тимовете на Лацио и Ница допуснаха поражения в мачовете от последния кръг на груповата фаза в Лига Европа в група К, но продължават борбата в елиминационната фаза през 2018 година.

В интересен сблъсък Лацио допусна поражение при гостуването на белгийския Зулте Варегем с 2:3, но зае първото място в групата с актив от 13 точки.

Домакините от Зулте откриха резултата чрез Де По в 6-ата минута, а в 60-ата Хейлен удвои преднината. Лациалите не се отказаха от борбата и възстановиха равенството с две попадения на Фелипе Кайседо в 67-ата и Лукас Лейва в 76-ата минута.

В 83-ата минута Исека оформи крайното 3:2 за Зулте, но това стигна на белгийците само за третото място с актив от 7 точки.

Холандският Витес успя да вземе първата си победа в групата като надигра френския Ница с 1:0. Попадението дойде в края на мача като Люк Кастаньос се разписа в 84-ата минута. В крайна сметка Витес завърши на четвъртото място в групата с актив от 5 точки, а Ница чака следващия си съперник след второ място и 9 точки.