Отборът на Лацио посреща посреща Байерн Мюнхен в първи осминафинален сблъсък от Шампионска лига. Срещата на „Олимпико” в Рим е днес и стартира в 22:00 часа българско време. В Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от нея.

Байерн може да се похвали с отличен рекорд в надпреварата, като спечели 13 от последните си 17 мача в надпреварата, като единствената им загуба в този период дойде срещу бъдещия шампион Манчестър Сити на четвъртфиналите миналата година, а рекордът им срещу италиански отбори също е впечатляващ, тъй като те не са губили в последните 12 мача с отбори от Серия А.

 Баварският гранд влиза като фаворит в сблъсъка в сряда, но дали ще успее да триумфира на "Олимпико", предстои да видим.

Лацио доказа, че може да бъде труден за побеждаване пред своите фенове този сезон, като единствената им загуба в последните им 15 домакински мача дойде срещу лидера в Серия А Интер и в сряда може да разочарова шесткратните победители в Шампионската лига. Отборът на Маурицио Сари удържа Атлетико Мадрид до равенство 1:1 на Стадио Олимпико в груповата фаза, преди да победи Фейенорд и Селтик на нула в оставащите домакински мачове, за да се класира за осминафиналите.