Отборът на Лацио направи 2:2 при домакинството си на Брюж и се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига. „Римските орли” имаха нужда да не загубят днешната си среща, за да преминат в следващия етап и изпълниха задачата си.

Гостите от Белгия играха повече от едно полувреме с човек по-малко, но въпреки това успяха да стигнат до равенството, което обаче не им свърши работа. Брюж завърши на трета позиция и ще продължи участието с в Лига Европа.

Срещата започна отлично за домакините и още в 12-ата минута възпитаниците на Индзаги вече имаха преднина в резултата. Хоакин Кореа откри за домакините, но само три по-късно Брюж се върна в мача, изравнявайки резултата. Точен за гостите бе Рууд Вомер.

Голът не смути футболистите на домакините и те продължиха да нападат. По-добрата игра на Лацио даде резултат в 27-ата минута, когато бе отсъдена дузпа в полза на тима т рим. Чиро Имобиле бе точен от бялата точка и даде нова преднина на своите.

В заключителните минути на първото полувреме тимът на Брюж остана с човек по-малко на терена, след кат Едуард Собол получи втри жълт картон.

Изгонването на играча на белгийците като че ли успокои домакините през втората част, а това можеше да им изиграе лоша шега.

Въпреки преимуществото за Лацио, „орлите” така и не успяха да стигнат до трети гол, с който да решат всичко в мача. Постепенно домакините намалиха темпото и приеха играта в собствената си половина, от което футболистите на Брюж се възползваха по най-добрия начин.

В 76-ата минута те стигнаха до изравняване на резултата, след като Ванакен реализира с глава за 2:2.

Окрилени от гола си, играчите на Брюж продължиха да търсят трети гол, който щеше да ги класира за следващата фаза. В продължението на мача те бяха много близо до реализирането на попадение, но късметът покри домакините. След удар на Де Кетеларе, топката срещна левия страничен стълб.

Така Лацио се класира напред напред, след като завърши втори в групата с 10 точки, а първи е Борусия (Дортмунд) с 13.

Очаквайте подробности!


FT / ЛАЦИО – БРЮЖ 2:2

1:0 Кореа 12'

1:1  Вормер 15'

2:1 Имобиле 27' (д)

2:2 Ванкен 76'

Лацио: Рейна – Луис Фелипе, Уесли Хут, Ачерби – Лазари, Милинкович-Савич, Лукас Лейва, Луис Алберто, Мрушич – Имобиле, Кореа

Треньор: Симеоне Индзаги

Брюж: МИньле – Собол, Рика, Косону, Клинтън Мата –Баланта, Ванакен, Вормер – Ланг, Де Кетеларе, Диата

Треньор: Филип Клемент