Старши треньорът на Лацио Симоне Индзаги смята да пусне в атаката на отбора срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига Чиро Имобиле и Фелипе Кайседо.

Двата състава се срещат утре вечер, а баварците бяха повече от категорични в първата 1/8-финална среща и спечелиха с 4:1.

Индзаги се надява 31-годишният нападател Имобиле най-после да прекъсне сушата си от шест мача без гол именно срещу настоящия крал на Европа.

"Искаме да играем в Шампионската лига по-често. Това е наш първи 1/8-финал от 20 години насам. Трябва да получаваме удоволствие от такива мачове. Надявам се, че ще ни се получи. Амбицирани сме в тази посока", каза още Симоне Индзаги.

Реваншът се превръща най-вече във въпрос на чест и шанс за експерименти. Кайседо до момента има едва един двубой като титуляр в Шампионската лига през този сезон. Треньорът е решил да го пусне заради силното му представяне срещу Кротоне през уикенда, където се разписа в 84-ата минута. И тъй като се намира във възходяща форма, наставникът няма право да го оставя на пейката.

"Нашата задача в Шампионската лига вече си я постигнахме. А тя беше класиране за елиминациите. Наясно сме колко тежко ни се наложи да се трудим, за да преминем през тези мачове. Ще се постараем да покажем хубав футбол, още повече преди първата среща с Байерн ние нямахме загуба в турнира. Така че искаме да се представим достойно", обясни още бившият стрелец.

В Серия А лациалите са на 7-мо място с 46 точки, изоставащи на 4 от съгражданите си от Рома в битка за място в Лига Европа.