Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари заяви, че двубоят с Байерн Мюнхен е бил коренно различен след втория гол на противника. Байерн победи с 3:0 като домакин в реванша от осминафиналите в Шампионската лига и с общ резултат 3:1 се класира за четвъртфиналите.

"След техния втори гол започна различен мач. Първото полувреме бе на добро ниво, а днес видяхме Байерн, който всички познаваме", заяви Сари пред телевизия Sky Sport Italy.

"Това е турнир, в който най-добрите отбори изваждат всичко на преден план, но ние успяхме да останем в мача. Вторият гол означаваше, че се прибираме в съблекалнята разочаровани и с по-малка вяра, че можем да се справим", коментира още италианският специалист.

"Можеше да бъде напълно различна история. Нашето представяне в Шампионската лига бе позитивно и с повече победи отколкото загуби", завърши Маурицио Сари.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

Вратарят на Лацио Иван Проведел заяви пред Sky Sport Italy: "До първия гол мачът беше доста балансиран. После нещо се промени и не успявахме да създадем възможности за гол. Жалко е, защото въпреки тяхното техническо превъзходство, ние все пак успяхме да създадем положения до този момент."

Нападателят Педро Родригес добави: "Съжаляваме, че мечтата ни в Шампионската лига приключи. Имахме добра възможност да направим нещо специално за клуба. Изиграхме добро първо полувреме, а второто беше по-трудно. Мачът приключи с третия гол. Беше ни трудно да се възстановим." / БТА