Треньорът на Лацио - Маурицио Сари, говори преди първия осминафинал в Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен. Специалистът увери, че неговият отбор ще направи всичко възможно, за да стигне до успеха. 

“Ако мислим, че е невъзможно да победим Байерн, значи вече сме загубили. Трябва да имаме ентусиазъм и самочувствие. Това е приятен мач, който искаме да спечелим. Ще се опитаме да победим на всяка цена. Утре ще има трудни моменти, но ще трябва да ги превъзмогнем. Неизбежно е срещу отбори като Байерн. Необходимо е да направим обратното на това, което сторихме срещу Интер за Суперкупата. Също така не бива да забравяме, че играем мач, така че нека се забавляваме. Това не означава, че ще бъдем повърхностни. В противен случай няма да ни бъде забавно. Не бива да забравяме, че сме привилегировани, защото бихме играли футбол дори за без пари.

Очаквам силен Байерн. Такива клубове могат и да имат лоши дни в първенството, но в Шампионската лига не допускат грешки. Преди години се подготвях за двубой срещу Реал Мадрид. Изгледах някои от шампионатните им срещи, но усещането на терена по време на мача беше напълно различно. Матиас Весино не беше готов тази сутрин. Това не е притеснително, като ще видим как се чувства утре. Патрик тренира с отбора днес, но все още изпитва трудности във физическо отношение. Матия Дзакани е аут и все още не може да тренира с бутонки. Николо Ровела пък има проблем със слабините. Бъдещето ми? Президентът ще помисли за нуждите на клуба, вече съм му казал каква е моята гледна точка. Има много варианти, но в крайна сметка клубовете с най-високи приходи печелят титлите всяка година. Има изключения, но инвестициите са ключови”, коментира Сари на днешната си пресконференция.