Футболистът на Барселона Филипе Коутиньо е бил предложен на Лацио и на няколко отбора от английската Висшата лига, които да го вземат под наем. Финансовата криза на Барселона продължава въпреки напускането на Лионел Меси и от клуба търст всевъзможни начини да намалят заплатите на играчите си.

Една сделка, която би могла да облекчи ситуацията, е да се разделят с Коутиньо. 29-годишният бразилец така и не успя да оправдае сумата, която платиха за него „каталунците“ - 105 милиона паунда, откакто се присъедини през 2018 година.

„Gazzetta dello Sport“ твърди, че на Лацио е бил предложен шанса да заеме бразилеца, като същевременно да плаща само половината от заплата му от 150 000 британски лири седмично. Плеймейкърът обаче е отказал предложението, тъй като иска да играе в клуб, който се състезава в Шампионска лига.

Смята се, че и няколко неназовани клубове от Висшата лига също са получили подобно предложение, тъй като от Барса се надяват, че английските тимове са с повече финанси и има голям шанс да го пратят там по-лесно.