Отборът на Евертън си е харесал звездата на Лацио Луис Алберто, твърди „Il Tempo“. Испанецът се превърна в основен играч за „орлите“, след като пристигна в тима през 2016 година и това не е останало незабелязано от мениджъра на „карамелите“ Карло Анчелоти.

Интересното е, че Алберто вече игра в Англия и то с екипа на Ливърпул, но там не успя да се наложи и записа само 9 мача, като на два пъти бе даван под наем в Малага и Депортиво Ла Коруня.

Макар да се превърна във важен играч на Лацио в последните години, испанецът в момента е в обтегнати отношения с шефовете на клуба, след като наскоро отправи критики към тях, че са купили самолет, докато в същото време играчите не получават пълните си възнаграждения. Впоследствие се оказа, че този самолет е бил подарен на клуба от българска компания, а Луис Алберто бе глобен за думите си.

Това още повече засили спекулациите, че 28-годишният атакуващ полузащитник може да бъде продаден през зимата. От Евертън следат ситуацията и са готови да отправят оферта, ако им се отвори възможност. Луис Алберто има договор с Лацио до лятото на 2025 година.