Италианският шампион Интер ще има нужда от подсилване в предни позиции, след като се очаква съвсем скоро да с разделят с нападателя Ромелу Лукаку, който ще се завърне в отбора на Челси. По тази причина „нерадзурите“ ще се опитат да привлекат крилото на Наполи Лоренцо Инсиние.

Капитанът на „партенопеите“ има договор до 2022 година, но отказва да го поднови. Това по всяка вероятност ще принуди Наполи да му потърси купувач. Смята се, че президентът Аурелио Де Лаурентис би приел оферта от порядъка на 30 милиона евро.

В Интер със сигурност ще привлекат Един Джеко, който вече е преминал медицинските прегледи и ще подпише договор за две години. Рома пък няма да вземе трансферна сума, но ще получи 1,8 милиона евро, ако „нерадзурите“ се класират за Шампионската лига през следващия сезон.

Другите набелязани нападатели от Интер са Дуван Сапата от Аталанта и Хоакин Корея от Лацио. Треньорът Симоне Индзаги настоява повече за привличането на Корея, когото познава много добре от съвместната им работа при „бианкочелестите“.

Пречка обаче е трансферната сума. От „Джузепе Меаца“ предлагат само 26 милиона евро за аржентинеца, а Лацио иска между 30 и 40 милиона евро.