Италианският шампион Интер продължава с търсенето си на нов нападател. В последните дни се заговори, че“нерадзурите“ се интересуват от нападателя на Борусия Мьонхенгладбах Маркюс Тюрам.

Последните информации обаче сочат, че французинът няма да акостира на „Джузепе Меаца“. Той получи контузия в коляното по време на мача срещу Байер Леверкузен, загубен с 0:4, и се очаква да е извън терените няколко седмици. Травмата на сина на Лилиан Тюрам не е единственото обстоятелство, което го отдалечава от Интер. Старши треньорът на Борусия Адолф Хютер заяви, че в разговор с него самият играч е изявил желание да остане в тима.

След като Аталанта отказа да преговаря за Дуван Сапата, от трите варианта на Интер актуален остава само този с привличането на Хоакин Кореа. Снощи аржентинецът дори не беше в групата на Лацио за мача с Емполи. Той е поискал да бъде продаден на Интер, за да работи отново под ръководството на Симоне Индзаги.

Gulliver/GettyImages
89 снимки

„Имаме нужда от още един нападател след неочакваната раздяла с Ромелу Лукаку. Един Джеко вече показа какъв футболист е, но се надявам да вземем още някой, който може да бележи важни голове“, коментира Индзаги.

„Знаем, че Кореа иска да напусне Лацио. Съществува възможност да отиде в Интер, но ще видим какво ще се случи“, потвърди пък спортният директор на римските „орли“ Игли Таре.

Аржентинският национал е трансферна цел и на Евертън. „Карамелите“ са готови да платят за него 30 милиона евро, но играчът е отказал офертата, тъй като иска да премине в Интер.

Лацио иска за крилото 35 милиона евро, а Интер предлага 25 милиона плюс бонуси. Игли Таре даде да се разбере, че в следващите дни предстоят преговори между двата клуба, а медиите в Италия са убедени, че ще се стигне до успешен край на сагата.