Ювентус ще отправи оферта за закупуването на Сергей Милинкович-Савич от Лацио през януари 2023-а година, обяви италианският всекидневник Gazzetta Dello Sport.

28-годишният сръбски нападател отдавна е цел на гранда от Торино, но към момента до трансфер така и не се стигна. Клубът обаче е готов да направи нов опит да привлече Милинкович-Савич през следващия трансферен прозорец.

Тимът на Ювентус събра едва 13 точки след девет кръга в Серия А и заема осмо място във временното класиране. Според източника, ръководството на клуба е взело твърдо решение за закупуването на нападателя след поражението от Милан с 0:2 в последния кръг от италианския шампионат. Не е ясно обаче дали президентът на Лацио Клаудио Лотито ще се съгласи да продаде голямата звезда на отбора през януари. Клубът от Рим поиска поне 100 милиона евро за футболиста през изминалото лято.

През август агентът на Сергей Милинкович-Савич Матея Кежман коментира, че клиентът му би искал да продължи кариерата си в тим, който е редовен участник в Шампионската лига.