Не се очаква Лацио да се възползва от клаузата за постоянно откупуване на крилото Луиш Нани. Португалецът пристигна в Рим преди началото на сезона като преотстъпен от Валенсия.

Основната причина за решението на „орлите” се корени в драстичния обрат във формата на 31-годишния играч. Нани пристигна с контузия, която забави дебюта му, а впоследствие изигра някои много силна мача. През 2018-а година обаче неговото представяне е съвсем различно. Справката със статистиката сочи, че бившият играч на Манчестър Юнайтед дотук има само 2 мача като титуляр в Серия А. В общо 14-те си участия в калчото той се е отчел със скромните 3 гола и 2 асистенции.

Откупуващата клауза на Нани не е толкова висока – 8 милиона евро – предвид възрастта на футболиста. Единственият шанс „лациалите” да размислят и да купят играча минава през наистина феноменални негови изяви оттук до края на сезона.

Със сигурност Нани ще е повече от мотивиран за нещо подобно, тъй като се бори да попадне в състава на Португалия за Мондиал 2018.