Президентът на Лацио Клаудио Лотито даде гласност на своето възмущение относно ситуацията около крилото Кейта Балде Диао, който предприе отчаяни ходове, за да форсира продажбата си в Ювентус. Босът на римляните стигна дотам, че разкри какви са били другите оферти за 22-годишния футболист и сравни разиграващата се сцена с изнудване.

Младият нападател категорично отказва дори да тренира с „лациалите”, откакто бе изваден от състава за мача срещу Юве за Суперкупата на Италия, който Лацио спечели с 3:2 в редовното време.

Желан от Ювентус изчезна от Лацио

Договорът на Кейта изтича в края на започващия сезон, а той отхвърли куп други предложения само с идеята да премине на „Ювентус Стейдиъм”.

„Първо на първо, не е вярно, че не сме му предложили нов договор. Срещахме се два пъти с неговия агент Роберто Календа, а братът на Кейта също присъстваше. Предложихме му същата заплата, каквато взимаше преди време Мирослав Клозе (2 милиона евро годишно – б.р.), най-скъпоплатеният футболист в клуба, откакто аз съм начело. Отговорът им беше, че момчето иска да напусне Лацио”, разказа Лотито.

„Получихме три официални оферти за него, мога да докажа всичко с документация. Милан щеше да ни даде 35 милиона евро, Уест Хем – 32 милиона, а Наполи – 30 милиона. Кейта и неговият агент отвърнаха, че не се интересуват от никоя измежду трите оферти, а единствената им желана дестинация е Ювентус. Играчът го потвърди пред мен в разговор по време на лятната подготовка.”

Кейта Балде не е давал друго "да", освен на Ювентус

„Бианконерите” счетоха, че 15 милиона евро е приемлива оферта, но аз не мога да продам играч на половин цена в сравнение с останалите оферти, които получихме за него. Ако имам предложения за по 30 милиона, защо да го продавам по-евтино?”

„Казвате, че договорът му изтичал и рискувам да не взема нищо, ако сега не приема? Е, това се нарича изнудване и на практика се класифицира като престъпление. Обмисляме дали да не заведем дело. Един договор трябва да се уважава. Също така е грешно да се твърди, че Кейта бе изваден от състава по нареждане на клуба, такъв беше изборът на треньора Симоне Индзаги”, добави Лотито.