Защитникът на Сасуоло Франческо Ачерби в момента води преговори с Лацио за летен трансфер, пишат медиите в Италия.

30-годишният играч, който не толкова отдавна се пребори с рак на тестисите, демонстрира най-силната форма в своята кариера. През отминалия сезоон 2017/2018 той игра във всичките 38 шампионатни мача за Сасуоло.

„Кориере дело спорт” твърди, че интересът на Лацио е продиктуван от изричното желание на треньора Симоне Индзаги да вземе опитен централен защитник за следващата кампания. Както е известно, Стефан де Фрай напуска „Олимпико” със свободен трансфер и това отваря сериозна дупка в отбранителния вал.

Ето'о пред сензационно завръщане в Серия А

Твърди се, че Лацио вече е отправил конкретна оферта за Ачерби и тя е в размер на 7 милиона евро. На този етап Сасуоло настоява да получи 10 милиона от общоевропейската валута. Със сигурност преговорите ще продължат и през следващата седмица, като „неровердите” могат да се опрат на факта, че договорът на Ачерби с тях изтича чак през юни 2022 година.

Футболистът играе в Сасуоло от юли 2013 година, като един от първите медицински тестове по време на предсезонната подготовка води до тревожно откритие – че играчът има тумор в тестисите. Ачерби моментално се оперира в Милано, а след това продължава да тренира нормално с новите си съотборници. През сезон 2013/2014 той записва 13 мача, преди да се провали на допинг тест на 1 декември 2013-а. Тогава Ачерби категорично настоя, че не е употребявал умишлено забранени стимуланти, а положителната проба се дължи на едно от предписаните лекарства, които взема след операцията.

Лацио отново се огледа в защитник на Лудогорец

Ситуацията провокира нова серия от прегледи, която разкрива, че туморът се е завърнал и всъщност играчът е диагностициран с рак на тестисите. При това положение той вече се подлага на химиотерапия и въпреки този факт продължава да участва в по-голямата част от тренировките на тима. На 15 март 2014-а Ачерби зарадва феновете на Сасуоло с новината, че животът му вече е вън от опасност.