Лацио се интересува от нападателя на Реал Мадрид - Мариано Диас. Gazzetta dello Sport съобщава, че „римските орли“ виждат доминиканеца като алтернатива на звездата Чиро Имобиле, който в момента е контузен за неопределен период.

На „Стадио Олимпико“ искаха да прилекат Федерико Бонацоли от Салернитана, но срещат трудности при преговорите и затова вариантът с Мариано става доста актуален.

Gulliver/GettyImages
71 снимки

Наставникът Маурицио Сари би одобрил трансфер на Диас, който печели по 5 милиона евро на сезон в Реал Мадрид. Испанският тим има желание да се раздели с 29-годишния нападател, който има договор до края на сезона, а също така е извън плановете на клуба, но Лацио все още е изправен пред два проблема. Единият е свързан с изискванията му за заплата, а вторият се отнася до индекса на ликвидност, което означава, че играч с подобно заплащане като Мариано в клуба ще трябва да напусне.

В Лацио в момента търсят да продадат някои играи, за да стане възможен трансферът на Мариано. Смята се Болоня се интересува от Мохамед Фарес и се очаква той да напусне, заедно с Гонсало Ескаланте, който е следен от няколко испански отбори. Той може да бъде върнат от наема му в Кремонезе и след това да бъде продаден за постоянно.