Отборът на Манчестър Юнайтед е засилил интереса си към полузащитника на Лацио Сергей Милинкович-Савич. Твърди се, че сръбската звезда ще напусне „Олимпико“ това лято, като мнозина го смятат за заместник на Пол Погба.

„Calciomercato“ пише, че Юнайтед води в надпреварата за подписа на Милинкович-Савич заедно с френския гранд Пари Сен Жермен. Тъй като договорът на сърбина изтича през лятото на 2024 година, се смята, че президентът на Лацио Клаудио Лотито ще иска да спечели пари от 27-годишния халф в края на този сезон. Наскоро в Италия беше съобщено, че Милинкович-Савич изглежда е „предопределен да напусне „бианкочелестите“, за да направи следващата стъпка в кариерата си.

Полузащитникът на Ман Юнайтед Пол Погба има договор само до края на сезона и изглежда почти сигурно ще напусне „Олд Трафорд“ като свободен агент през лятото. Предполага се, че Юнайтед е предложил на 29-годишния французин да го направи най-високоплатения играч във Висшата лига, но все още не е постигнато споразумение по евентуалния нов договор.

21 снимки

Ако Погба напусне, „червените дяволи“ ще се насочат именно към Милинкович-Савич, особено, след като вече беше потвърдено, че и Неманя Матич ще си тръгне през лятото.

ПСЖ обаче проявява интерес към Погба. Юнайтед може да използва това в своя полза, за да откаже парижани от халфа на Лацио, тъй като евентуален трансфер на Погба на „Парк де Пренс“ може да сложи край на интереса им към Милинкович-Савич, разчиствайки пътя му към „Олд Трафорд“.

Твърди се, че Ювентус е още един тим от елита на Европа, който желае да има сръбския халф в редиците си, но е малко вероятно да успеят да се конкурират финансово с Юнайтед или ПСЖ. Говори се, че „биаконерите“ проучват възможността за потенциална размяна на играчи, но се твърди, че Лацио предпочита да получи пари в брой.