В края на месец юни капитанът на Милан Алесио Романьоли ще стане свободен агент и ще може да подпише с друг клуб без трансферна сума.

Централният защитник проведе няколко разговора с Паоло Малдини, които така и не се увенчаха с успех. Роденият в Рим бранител все още се надява да облече екипа на любимия си Лацио. Президентът на „бианкочелестите“ - Клаудио Лотито, водеше преговорите от първо лице и сделката бе много близо, но през последните седмици "орлите" задържаха разговорите, което оставя голяма неяснота за бъдещето на италианеца.

БГНЕС
17 снимки

Основните две пречки са заплатата на Романьоли, но там дистанцията е сведена до минимум и разминаването е не повече от половин милион. Другото препятствие е Франческо Ачерби, който първо трябва да бъде продаден, за да се привлече нов централен защитник.

Според информация от трансферния гуру Джанлука Ди Марцио, Романьоли е влязъл в полезрението на Адриано Галиани, който ще се опита да го привлече в Монца.

„Бианкоросите“ стягат много сериозна селекция за елита на Италия и редица сериозни имена на Ботуша са спрягани с трансфер в клуба, притежавам от Силвио Берлускони.

Романьоли не е единственият играч на "росонерите", който може да облече екипа на новака. „Дясната ръка“ на експремиера на Италия – Галиани, е набелязал и Жуниор Месиас, който играеше през сезон 2021-22 под наем от Кротоне. За да бъде привлечен бразилеца, първо „Дявола“ трябва да го откупи от „рособлу“. Смята се обаче, че миланският гранд и Кротоне ще постигнат разбирателство за левичаря.