Очаква се титулярният централен защитник на Лацио Стефан де Фрай да отхвърли предложението на клуба за преподписване. Така холандският национал би имал възможността да си тръгне като свободен агент в края на кампанията.

Бъдещето на 25-годишния футболист е обект на постоянни спекулации в последно време. Говори се, че Интер определено се интересува от възможността да го привлече в редиците си.

Основен защитник държи Лацио в шах

Според запознати предложението на Лацио включва освобождаваща клауза от порядъка на 25-30 милиона евро, което не е особено висока сума предвид трансферните стандарти в последно време. Въпреки това агентите на Де Фрай и самият той намират сумата за твърде висока, като искат тя да бъде между 15 и 20 милиона евро.

В тази ситуация „лациалите” нямат много верни ходове, като най-вероятно ще оставят футболиста да напусне сам в края на сезона, а после ще хвърлят цялата вина върху него.

От януари Де Фрай ще е в позицията свободно да преговаря с други клубове, както и да сключва и подписва предварителен контракт.