Отборът на Тотнъм обмисля да привлече полузащитника на Лацио Сергей Милинкович-Савич, твърди „Calciomercato“. Спортният директор на лондончани Фабио Паратичи и мениджърът Антонио Конте харесват качествата на 27-годишният сърбин и искат да го вземат в клуб през лятото.

„Шпорите“ обаче ще срещнат сериозна конкуренция в лицето на Ювентус, Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен, които също следят халфа. „Шпорите“ обаче ще трябва задължително да се класират за Шампионската лига, защото в противен случай ще бъде доста трудно да изкушат Милинкович-Савич да предпочете тяхната оферта.

Договорът на полузащитника изтича след две години. Досега президентът Клаудио Лотито бе поставил сериозна цена на сърбина, която отказваше кандидатите за подписа му. В момента обаче босът изглежда доста по-склонен да преговаря и се предполага, че ще пусне играча, ако получи предложение от порядъка на 70-75 милиона евро.

Милинкович-Савич кара седмия си сезон в Лацио след като бе привлечен от Генк през 2015 година. До момента той има 288 мача, 56 гола и 49 асистенции за „римските орли“.