Маурицио Сари има желание да доведе редица играчи, които познава добре в Лацио през предстоящия летен трансферен прозорец. “Бианкочелестите“ се готвят да обновят състава си много сериозно в края на сезона, като планират да продадат Сергей Милинкович-Савич, за да финансират входящите си трансфери. Бившият наставник на Наполи и Ювентус беше бесен от пестеливия януарски трансферен прозорец на клуба и очаква сериозен реванш от ръководството през лятото.

Според „Гадзета дело Спорт“, Сари се надява да доведе редица свои познати футболисти в Рим през лятото.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Първата цел е Емерсон Палмиери, който в момента е под наем в Лион от Челси. Именно в Лондон 63-годишният наставник пресече пътищата си с европейския шампион с Италия от миналото лято.

Друг играч в списъка на Сари е халфът на Евертън Алън, чийто договор изтича през 2023 г.

Дрийс Мертенс също е в полезрението на Сари. Контрактът на белгийския нападател изтича, а самият той би искал да остане в Италия. Евентуална сделка изглежда доста вероятна, особено при ограниченото игрово време на белгиеца в Неапол.

Рубен Лофтъс-Чийк е последното засега име, около което гравитират слухове за трансфер. Сари е голям фен на английския полузащитник и вярва, че той би бил много добър вариант за заместник на Сергей Милинкович-Савич.