Тимовете на Лацио и Удинезе не се победиха в един от най-интересните двубои от кръга в Серия А и завършиха при 0:0. Двата отбора имаха своите шансове, като гостите от Удине на два пъти удариха гредите зад Проведел, а неговият колега Силвестри спаси редица опасни изстрели на Милинкович-Савич и Андерсон.

Равният резултат оставя и „орлите“ и „бианконерите“ в топ 4. Столичният тим е трети, а тимът на Сотил позиция по-назад. Всичко това може да се промени, ако Милан и Рома, които са съответно пети и шести, вземат своите двубои.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Играта бе доста накъсана в началото на мача и първият жълт картон не се забави. Заслужи го Бекао за влизане срещу Дзакани в 7-ата минута. Пет минути по-късно Неуен Перес едва не прати топката в собствената си мрежа при един корнер. В следващата атака Лазар Самарджич приспа Проведел със силен удар, но опитът му срещна гредата.

Десетина минути по-късно Фелипе Андерсон можеше да открие, но само намесата на Силвестри го лиши от гол. Милинкович-Савич също имаше възможност да открие с глава, но отново стражът на „черно-белите“ се намеси решаващо.

След точно половин час игра „бианкочелестите“ дадоха голяма жертва в двубоя със сензацията в Серия А. Чиро Имобиле бе заменен принудително от Педро.

Двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство, което Деулофеу можеше да наруши в 55-ата минута, но вторият му изстрел в двубоя също бе неточен за щастие на Маурицио Сари и неговите играчи.

„Орлите“ отвърнаха с изстрел с глава на Казале в средата на частта, но бранителят бе доста неточен и не намери вратата на фриуланите от добра позиция.

Тимът от Удине реагира като попарен и Перейра тества до краен предел Проведел, който обаче показа отличен рефлекс. Пет минути преди края Деулофеу удари втора греда за тима на Андреа Сотил.

В друг двубой от кръга Специя и Кремонезе врътнаха зрелищен хикс с 4 попадения. Българският бранител Петко Христов не игра в двубоя, а го изгледа от пейката.

Сирил Десерс даде аванс на гостите от Кремона, а Мбала Нзола и Емил Холм обърнаха развоя за лигурийци. Шарл Пикел в 52-ата оформи крайното 2:2.