Италианският Ювентус ще насочи усилията си към привличането на Сергей Милинкович-Савич от Лацио като е готов да се раздели с Адриен Рабио още през следващия трансферен прозорец, за да събере допълнителни средства, твърди вестник „Gazzetta dello Sport“.

Сръбският футболист отдавна е цел на гранда от Торино, но настоящият му клуб не желае да се раздели лесно с него. Договорът на Милинкович-Савич обаче изтича през юни 2024-а година, а преговорите за удължаване не протичат никак бързо, тъй като Лацио му предлага нов договор със заплата от 4.5 милиона евро за сърбина, което обаче явно е недостатъчно.

БГНЕС
11 снимки

Един от директорите на Ювентус Федерико Черубини се е срещнал с агента Матея Кежман след мача с Лацио в Торино, а клубът бил готов да продаде Адриен Рабио през януари, съобщава италианският вестник. Ръководството на Ювентус иска да се раздели скоро с Рабио, чийто контракт изтича в края на сезона.

За убеждаването на Сергей Милинкович-Савич да избере именно Ювентус, шефовете планират за използват подобна тактика, както при трансфера на сънародника му Душан Влахович.

„Lazio Live“ пък съобщава, че „биаконерите“ вече са постигнали принципна договорка с Милинкович-Савич за договор, според който сърбинът ще взима по 6 милиона евро на сезон. Смята се, че това предложение отговаря на изискванията на агента на играча Кежман.