Отборът на Лацио постигна шеста поредна победа в Серия А, след като разгроми с 5:1 Бенвенто в мача от 11-ия кръг. Съществени заслуги за успеха имат Чиро Имобиле, който записа на своето име попадение и два голови паса, както и Нани, който се разписа и асистира по веднъж. Бастос, Адам Марусич и Марко Пароло бяха другите голмайстори за лациалите. За домакините почетното попадение, което се явява тяхно четвърто от началото на сезона, отбеляза Ашраф Лазаар.

Със спечелените три пункта „римските орли“ събраха 28 на третото място, изравнявайки се по точки с лидерите Ювентус и Наполи, който обаче е с мач по-малко. Бенвенто е на дъното (20-и) без точка в актива.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на гостите, а резултатът бе открит едва в 4-ата минута. След центриране от корнер отдясно на домакинската врата, Имобиле засече успоредно на голлинията, а Бастос отбеляза за 1:0.

В 13-ата минута преднината на лациалите нарасна на 2:0. Сергей Милинсович-Савич изигра важна роля при организирането на една опасна атака, изведе добре Чиро Имобиле, който успя да преодолее Алберто Бриньоли и да опъне мрежата му за втори път в двубоя.

Резултатът стана класически 24-ата минута, когато Имобиле насочи много умело пас към Адам Марушич, който покачи на 3:0.

След почивката Бенвенто излезе преобразен, като в началните минути на второто полувреме, домакините бяха доста по-активни. В 55-ата минута Амато Чичирети откри пространство пред себе си и стреля от границата на наказателното поле, но Томас Стракоша изби. Топката попадна отново в играчите на Бенвенто и след кратко разиграване и изстрел на Ашраф Лазаар резултатът бе намален – 1:3.

Това като че ли ядоса „орлите“, които отвърнаха не след дълго. Марко Парло получи пас от Нани, овладя умело и прониза Алберто Бриньоли с прецизен удар за 4:1 в 76-ата минута.

В заключителните минути Бенвенто опита натиск, а Амато Чичирети застраши вратата на Стракоша на два пъти. В първия случай, в 82-ата минута, при отлично изпълнен фаул, топката мина на сантиметри от десния стълб, а две минути след това, след солова акция на същия играч Стракоша изпъкна с майсторско спасяване. Между тези две атаки Чиро Имобиле се оказа в центъра на нелоша възможност, но Алберто Бриньоли пресече опасността своевременно.

Крайния резултат оформи Нани, който бе изведен от Имобиле и хладнокръвно покачи на 5:1.