Президентът на Лацио Игли Таре не е очарован от продължаващата неяснота около датата на подновяването на италианската Серия А. 

От днешния ден правителството на Италия даде зелена светлина за започването на тренировки на футболните клубове. За момента обаче все още липсва конкретна дата за рестартирането и на мачовете. Таре изрази несъгласието си с евентуалната забрана за рестартирането на шампионата. 

"Чувам, че искат да блокират шампионата със закон. Това обаче не е тяхното поле на действие. ФИФА и УЕФА категорично изразиха становище, че шампионатите трябва да бъдат завършени", започна той.

"Завършекът на сезона ще е предимство и при заповането на следващия, тъй като ще трябва да бъдат извършени серия от серологични тестове. Публично бяхме нападнати за позицията си към треноривоките, но ние виждаме какви щети нанася спирането върху третата най-голяма индустрия в Италия". 

"Вчера, когато излезе решението за тренировките, всички празнувахме, защото искаме да се върнем към нормалния ни ритъм на работа", завърши Таре.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.